1.) Online module
Volg onze online module
Helaas kunnen we je dit jaar geen module aanbieden. Vanwege de vele afwijkende procedures door COVID-19 kunnen we geen module beschikbaar stellen die naar onze mening voldoende aansluit op de huidige omstandigheden. We wensen je veel succes met de decentrale selectie. Wij zijn hopelijk volgend jaar terug met een nieuwe module!
De decentrale selectie dagen van 2021 zijn achter aan de rug. Wij willen alle kandidaten die zich nu arts-in-spe mogen noemen van harte feliciteren! Afgelopen jaar is onze website weer massaal geraadpleegd. Ook voor ons was het een spannend jaar waarbij we voor het eerst ook actief hulp hebben geboden bij de decentrale selectie. Dat hebben we geweten! Van onze module is in grote getale gebruik gemaakt. Na zo'n succesvol jaar kunnen wij dan ook niet anders besluiten om op deze voet verder te gaan. Inmiddels zijn wij alweer druk bezig met de voorbereidingen van volgend studiejaar. De module van aankomend jaar zal nóg beter worden met alle tips en aanvullingen die we afgelopen jaar hebben ontvangen. Ben jij van plan om in 2022 mee te doen aan de selectie voor geneeskunde? Meld je dan nu aan om vrijblijvend op de hoogte blijven van onze nieuwe module. In de zomermaanden zal de informatie op onze website geupdate worden met de gegevens van aankomend studiejaar.
Vrijblijvende voorinschrijvingWat mag je van onze digitale modules verwachten?
De module "decentrale selectie hulp" behandeld de relevante onderdelen van de decentrale selectie per faculteit. Onderdelen zijn o.a. inschrijving, cv, motivatie, kennistoetsen en gesprekken. De module heeft daarnaast een reflectie onderdeel waar je verschillende persoonlijke aandachtspunten per onderdeel kan noteren. Naast informeren is de module voornamelijk bedoeld om je aan het denken te zetten en handvatten aan te reiken om jezelf goed te profileren en het beste van jezelf te laten zien.
Ikwildokterworden.nl is al vele jaren hét platform voor informatie over de opleiding geneeskunde in Nederland en de verschillende toelatingsprocedures. De ontwikkelingen van de decentrale selecties hebben wij dan ook vanaf dag 1 gevolgd. Universiteiten zijn niet langer meer verplicht mensen die cum laude slagen (8,0 gemiddeld of hoger) rechtstreeks te plaatsen. Iedere student wordt toegewezen middels een decentrale selectieprocedure. Hoe de selectie plaats vindt mag de universiteit volledig zelf invullen. Helaas hebben wij daarbij gemerkt dat het steeds moeilijker wordt om toegelaten te worden voor deze felbegeerde studie (gemiddeld wordt slechts de helft van de kandidaten toegelaten). Er wordt daarbij steeds meer van aankomend studenten verwacht. Daarnaast is er ook veel veranderd qua studiebeurs en vergoedingen. Nooit eerder heeft een foute studiekeuze of een jaar vertraging zoveel geld gekost.
Gelukkig zijn er ook positieve veranderingen! Met de decentrale selectie procedures hebben kandidaten veel meer de mogelijkheid om het heft in eigen hand te nemen. Iedereen krijgt de kans om te laten zien welke kwaliteiten hij of zij bezit. Helaas zijn decentrale selectie procedures veeleisend en vaak onoverzichtelijk. Om die reden hebben wij besloten hulp te bieden aan kandidaten die daar behoefte aan hebben. De module biedt inzicht in de meest recente gang van zaken bij de decentrale selectie op de acht verschillende faculteiten. Het is een goed en volledig startpunt en een perfecte kapstok voor eigen verdere exploratie. Middels de module weet je namelijk veel beter waar je aan toe bent . Onze doelstelling is dat kandidaten niet voor verrassingen komen te staan en de kans krijgen om eigen kwaliteiten zo goed mogelijk te leren (her)kennen. Op die manier kun jij het onderste uit de kan halen. Onze digitale module is tot stand gekomen uit het harde weken van het ikwildokterworden team. En natuurlijk uit de vele ervaringen van decentraal geselecteerde studenten uit voorgaande studiejaren!
Op de website van de universiteit staat dat een cursus geen meerwaarde biedt, wat heb ik aan deze module?
Wat is decentrale selectie?
Helpt de module je met het kiezen van de faculteit?
Is er fysiek oefenmateriaal (bijv. boeken) en/of lesstof bij de module?
Voor wie is de module bedoeld?
Wat biedt de module?
Zijn jullie verbonden aan de geneeskundefaculteiten / universiteiten?
Wie heeft de module ontwikkeld?
Is de module ook bedoeld voor zij-instroom?
Op de sites van de faculteiten staat al veel informatie. Wat biedt de module dan nog extra?
Bevat de module de studiestof voor de toetsen van de verschillende faculteiten?
Geeft het doorlopen van de module garantie op toelating tot de opleiding geneeskunde?
Heb ik aan de module genoeg informatie m.b.t. de decentrale selectie?
Heb ik pen en papier nodig voor de module?
Kan ik de module met meerdere personen tegelijk maken?
Hoe kan ik toegang tot de module aanschaffen?
Moet ik de module in één keer afronden?
Hoe lang heb ik de tijd voor de module?
Wat kost het?
Hoe betaal ik de module?
Kan ik mij bedenken als ik de module heb aangeschaft?